Skip to main content

Berubah

Bila waktu segalanya berubah..

Nak jumpa pun payah..banyak alasa..kerja..bizi bagai menteri..

Nak call pun tak..alasan tak ada kredit..sedangkan lepak.minum dengan kawan2 ada duit..keluar sana sini ada duit..

Kita call..5 minit dah rimas..suruh call kejap lahilah apalah..angkat fon pun lambat..kadang2 tak angkat langsung tak pun matikan fon..
Sms ke wasep ke pm facebook ke..segala jenis lah..tak reply..reply pendek2 jek..

Selalu call pagi haru cuti dalam kam 11 dah bangun..tiba2 jam 1 tengahari pun belum bangun..tidur lambat la tu..sebab pergi berseronok malam tadi..

Kita sakit ke demam ke sunyi ke..dah tak ambil tahu..lagi disuruh buat benda lain bagi tak bosan..suruh keluar dengan kawan2 lah..sebab nanti dia rimas duk kacau dia..

Apa segala teguran dan nasihat semua dikata bebel..sedangkan dari awal bebel dulu2 tak ada pun nak cakap macam tu..

Asal nak keluar jek..mesti pergi area2 kita jek..tak bawak dah pegi area dia..kang kantoi lak..

Bila keluar bersama tak banyak cakap..asyik main handphone je..
Dapat call masa depan kita jawab emm..emm..sebab tak nak kantoi..
Fon dia yang dulu kita leh pegang..jadi tak nampak dah atas table..lepas balas chat..smsm..wasep or what si ever..simpan lam kocek or bag..
Pandai beli no baru..alasan senang nak dihubungi..fon lagu satu tu cepat habis battery..

Duduk sebelah pun tak rapat dah..kalau boleh nak duduk lain table..
Masa balas message or chatting senyum2..sorok2..bila kita nak tengok tak bagi dah..

Ya allah..pedihnya..kebodohan aku..kebijaksanaan dia..

Tarik napas..

Stop typing..its hurting me..

Comments

hazirah kasimon said…
sedih tau lau jadi gini. lagi2 bile kite da kapel lame ngan pakwe kite. T__T buat cik nuzur angkuh, kite gurl yang kuat, walau mcm mane situasi yg awak kene hadapi, be a strong gurl,, awak boleh hadapi, awak boleh atasi,, jangan sedih2..

Popular posts from this blog

Menantu Vs Mertua

Salam semua..lama sungguh tak update blog..
Actually one of my friend ada problem dengan mertua..
Susah nak cakap bab ni, Kakak sendiri tak merasa lagi..
Jodoh pun belum tahu siapa..apatah lagi mak mertua..

Banyak jenis mertua dan menantu ni..

Menantu Tak Duduk Diam :
Tangan tak pernah kering..buat itu ini..tak menyempat nak rehat..Kesian tengok..Mertua kalau ada menantu macam ni, segan lah sikit..kerah sekali anak2 perempuan awak tu ikut kerjasama sekali..
Jangan di biar anak orang tu kepenatan..dia pun manusia..Ni tak, anak2 perempuan elok melingkar kat living room..Tak pun duk la hadap hp dalam bilik di biar saja..Tak baik macam tu..
Menantu tu ada mak ayah juga..kalau mak ayah dia tengok anak dia tak duduk diam macam tu pun diorang susah hati..sakit pulak nanti..Jangan la kata "buat kerja sikit, tapi penat macam apa entah"..jangan sesekali !! Anak2 perempuan awak pun ada mertua, entah macamana agaknya dia kat rumah mertua dia, awak pun tak tahu..yang dia sampaikan semua …

Bermonolog Dengan Rindu !!

Duduk di birai katil, menyelak sedikit langsir biar ada ruang menjengah langit.. Langit kota walaupun nampak gelap..bermerah-merah menompok-nompok..mungkin kesan dari caj arusan elektrik untuk lampu lampu yang menerangi di seluruh kota..kawasan block rumah aku yang tinggi dan bersebelahan bukit menyebabkan angin sejuk menusuk ke tulang putih..sejenak mata mencari di mana sweater aku..capai dan pakai..sedikit hangat..kopi ku hirup perlahan..hangat..kipas tak berpasang..tapi sejuknya Allah maha tahu.. Sejak akhir-ahir ini jiwa seakan cepat di datangi sepi..cepat di landa keresahan..bukan sengaja tapi seolah ada yang tak kena..biarpun jenuh cuba berbaring melayan rasa, mata susah nak terpejam.. Biarpun di paksa-paksa, mimpi bagai benci menghadir di minda.. Ada rindu yang cuba menjengah hati..malas hendak di layan..biarkan rindu terus mengetuk pintu hati itu..jiwa menyampah pada rindu..selalu cuba datang mengganggu hati..kadang-kadang menjemput sekali air mata..sedangkan rindu selalu ber…

Project Bulan Puasa

Amboi..kemain..punya dah lama Cik Angkuh tak hapdet blog ni ya.. Nampak sangat jenis "kacang lupakan kulit"..terus melupakan asal usul gittew~~ So, hari ni nak cerita pasal projek baru.. Kesahnyaaaaa.. Ni, sempena Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi..rasanya sebulan lebih je lagipun kak non oiii.. Ni yang saja Cik Angkuh organized satu kerja amal untuk anak-anak yatim yang juga adalah Ahli-ahli Syurga..amin.. Project ni untuk share kegembiraan bersama dorang..al maklumlah..dorang anak yatim tak sesempurna kita yang ada mak bapak..yang berkeluarga yang duduk rumah sendiri..dorang ni tumpang rumah anak-anak yatim..reramai pulak tu kan.. So, projek baru ni Cik Angkuh namakan : "Project Baju Raya AidilFitri 143H" Projek ni menjemput semua kawan-kawan, kenalan FB, Twitter, Instagram yang mana readers-readers blog ni untuk sama-sama beramal jariah.. Boleh sedekahkan baju-baju terpakai korang yang mana masih elok tak lusuh, dalam keadaan baik la hendaknya..untuk di be…