Skip to main content

Akan Ada Bahagia

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah..apa yang dijanjikan Allah adalah perkara-perkara yang baik dan indah..selepas hujan lebat runtuh dari langit..janji Allah..akan ada pelangi pada hujung tirisan hujan itu..ia berwarna-warni dan INDAH sekali..memukau..mempersonakan..happy..

Macam tu juga la kehidupan kita kan??setelah dilanda masalah dan dugaan serta cobaan akan ada hikmahnya..setelah kita lalui perit jerih..akan ada manisnya dihujung tangisan..Syukur ya Allah..apa yang kau hadiahkan untukku setakat ini segalanya manis..seperti yang engkau janjikan..

Harap korang semua doakan la yang terbaik buat cik angkuh ya..doakan segala yang saya usahakan akan di permudahkan dan akan senyum lebih bahagia kelak..

Pada kawan-kawan facebook, wechat and line yang banyak bagi soalan 'apa yang cik angkuh bahagiakan tu?' Or maybe 'ada apa-apa ke cik angkuh?'..saya belum boleh bagi jawapan pada soalan-soalan anda kerana saya sendiri belum boleh kuat menyatakan ianya sebuah perjanjian atau apa..hahahha..

Bukan nak bermain teka-teki..tapi saya tak nak war-war kan sesuatu yang belum pasti..insyaAllah..setelah semuanya okay..akan diberitahu..mungkin kerana masa dan waktu tak mengizinkan ianya berlaku secepat yang diduga..perlukan masa sikit untuk sesuatu yang sempurna..
Apapun..cik angkuh minta jasa baik kawan-kawan dan pembaca-pembaca serta semua, doakan segala apa yang cik angkuh usahakan sekarang ni akan berjaya dan dipermudahkan la ya..doa kalian amatlah saya hargai..dan sesungguhnya takkan ada doa yang lebih baik dan lebih mujarab dari doa-doa yang tak diketahui oleh sesiapapun (doa dalam diam)..

Dan..sebelum semua perkara yang diusahakan menjadi atau tak ni, cik angkuh nak minta maaf pada sesiapa saja yang cik angkuh pernah buat salah..segala salah sesiapapun pada cik angkuh sama ada saya tahu atau tidak telah pun dimaafkan..seikhlas hati..sesungguhnya memaafkan insan lain itu adalah perkara yang mulia dan membawa kepada kebahagiaan..amin..amin..semoga cik angkuh bahagia hendaknya akan datang ni ya..InsyaAllah..

Thanks a lot pada semua yang sudi membaca blog cik angkuh yang dah jadi macam apa entah ni..hahaha..tq so much and love you guys..

Comments

Popular posts from this blog

Menantu Vs Mertua

Salam semua..lama sungguh tak update blog..
Actually one of my friend ada problem dengan mertua..
Susah nak cakap bab ni, Kakak sendiri tak merasa lagi..
Jodoh pun belum tahu siapa..apatah lagi mak mertua..

Banyak jenis mertua dan menantu ni..

Menantu Tak Duduk Diam :
Tangan tak pernah kering..buat itu ini..tak menyempat nak rehat..Kesian tengok..Mertua kalau ada menantu macam ni, segan lah sikit..kerah sekali anak2 perempuan awak tu ikut kerjasama sekali..
Jangan di biar anak orang tu kepenatan..dia pun manusia..Ni tak, anak2 perempuan elok melingkar kat living room..Tak pun duk la hadap hp dalam bilik di biar saja..Tak baik macam tu..
Menantu tu ada mak ayah juga..kalau mak ayah dia tengok anak dia tak duduk diam macam tu pun diorang susah hati..sakit pulak nanti..Jangan la kata "buat kerja sikit, tapi penat macam apa entah"..jangan sesekali !! Anak2 perempuan awak pun ada mertua, entah macamana agaknya dia kat rumah mertua dia, awak pun tak tahu..yang dia sampaikan semua …

Bermonolog Dengan Rindu !!

Duduk di birai katil, menyelak sedikit langsir biar ada ruang menjengah langit.. Langit kota walaupun nampak gelap..bermerah-merah menompok-nompok..mungkin kesan dari caj arusan elektrik untuk lampu lampu yang menerangi di seluruh kota..kawasan block rumah aku yang tinggi dan bersebelahan bukit menyebabkan angin sejuk menusuk ke tulang putih..sejenak mata mencari di mana sweater aku..capai dan pakai..sedikit hangat..kopi ku hirup perlahan..hangat..kipas tak berpasang..tapi sejuknya Allah maha tahu.. Sejak akhir-ahir ini jiwa seakan cepat di datangi sepi..cepat di landa keresahan..bukan sengaja tapi seolah ada yang tak kena..biarpun jenuh cuba berbaring melayan rasa, mata susah nak terpejam.. Biarpun di paksa-paksa, mimpi bagai benci menghadir di minda.. Ada rindu yang cuba menjengah hati..malas hendak di layan..biarkan rindu terus mengetuk pintu hati itu..jiwa menyampah pada rindu..selalu cuba datang mengganggu hati..kadang-kadang menjemput sekali air mata..sedangkan rindu selalu ber…

Project Bulan Puasa

Amboi..kemain..punya dah lama Cik Angkuh tak hapdet blog ni ya.. Nampak sangat jenis "kacang lupakan kulit"..terus melupakan asal usul gittew~~ So, hari ni nak cerita pasal projek baru.. Kesahnyaaaaa.. Ni, sempena Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi..rasanya sebulan lebih je lagipun kak non oiii.. Ni yang saja Cik Angkuh organized satu kerja amal untuk anak-anak yatim yang juga adalah Ahli-ahli Syurga..amin.. Project ni untuk share kegembiraan bersama dorang..al maklumlah..dorang anak yatim tak sesempurna kita yang ada mak bapak..yang berkeluarga yang duduk rumah sendiri..dorang ni tumpang rumah anak-anak yatim..reramai pulak tu kan.. So, projek baru ni Cik Angkuh namakan : "Project Baju Raya AidilFitri 143H" Projek ni menjemput semua kawan-kawan, kenalan FB, Twitter, Instagram yang mana readers-readers blog ni untuk sama-sama beramal jariah.. Boleh sedekahkan baju-baju terpakai korang yang mana masih elok tak lusuh, dalam keadaan baik la hendaknya..untuk di be…