Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Bermain Dengan MINDA !!

p/s : ENTRY KALI INI HENDAKLAH DI BACA PERLAHAN-LAHAN DIDALAM HATI KALIAN !! FAHAMI SETIAP SATU PERKATAAN DAN AYAT !! MUNGKIN JUGA ANDA YANG MEBACA MELALUI PC MEMADAM LAGU YANG TERSEDIA UNTUK FEELING.. Aku duduk berteleku depan lappy yang menjadi teman saban hari..memicit-micit punat papan kekunci adakalanya terlalu laju sehingga tersalah tutur ejaannya..tertinggal beberapa ketul hurufnya.. Menjadi bahan ketawa sebahagian dari kawan-kawan.. Senyum aku sendiri..adakalanya blog aku terlalu sunyi untuk diisi..kadang-kadang terlalu padat dengan kisah yang tak berasas..kadang-kadang penuh dengan ilmu alam yang singgah menjengah minda..dan ada sesetengahnya kisah tentang diri yang aku bentangkan..luas menjadi tatapan kamu semua..ya kamu.. Mengajak kalian bermain dengan imaginasi..sedikit memasuki dunia peribadi aku..menjemput emosi kalian menjalar bersama jalan cerita yang aku sediakan.. Perlahan aku menaip malam ini..membiarkan semua minda menembusi setiap bunyi ketik punat-punat papan kek…

SAHABAT-SELAMANYA

Cikangkuh ni dah patut pergi Poslaju waktu segini tapi time lepas solat tadi ilham datang mencurah-curah pulak ye..macam tak sabar sangat dah nak menulis..takut nanti ilham lari pulak.. Semua sebab nak cakap pasal perkongsian masalah dengan kawan.. Adakalanya kita perlukan kawan untuk berkongsi masalah..tapi kenalah pilih kawan yang betul untuk berkongsi..tak boleh main redah saja..dia buatnya dia jenis tak boleh pakai..tak ke haru nanti dia jaja cerita korang tu? Kat sini baru kita akan kenal siapa kawan siapa lawan.. Kat sini baru kita tahu sapa boleh pakai sape hantu yang terbaang bawak cerita korang.. Kat sini jugak kita boleh nampak kawan yang mana lebih bagus.. Kawan yang menasihatkan dalam masa sama memberi kekuatan..dalam masa sama memberi sokongan dan bersama menyelesaikan.. Ada kawan yang dapat berita terus negative..tapi untuk mereka-mereka yang tengah down..me-negative-kan ex mereka adalah satu yang membawa mereka kepada  "menyampahnya dengan kawan ni..malas nak bora…

Bukan Lelaki Idaman

Entah kenapa cikangkuh jadi agak kekok bila ada lelaki ajak keluar makan dengan harapan dapat buka hati cikangkuh semoga ada ruang untuk dia.. Lagi kekok bila sebenarnya cikangkuh just try nak tengok boleh get along ke tak hati ni..tapi..jadi lain..dah la kekok..lepas tu rasa tak berapa selesa..lepas tu lama-lama jadi rimas bila mana dia hantar balik..dia teman naik lift..yes cikangkuh penakut..tapi kalau he send me home around 10pm kejadah pulak nak takut kan?? Kan ramai orang naik lift time tu?? Dan semakin menjadi-jadi rimasnya bila dah tahu phone cikangkuh rosak.. dia suruh pm dia kat FB sebab nak tau apa cikangkuh buat..  Okeh rimas !!!
Cikangkuh dah la jenis pemalas nak pm bagai..lepas satu..dia suh stop twitting with a guy pulak !! Which guy?? Aeril?? Tengku Azral?? Ijan?? You never know how important they are in my life..bro kau baru sehari dua..nak kongkong aku macam tu tak boleh lah.. Aeril bukan all the time kat KL..a few weeks kat KL dah terbang pergi Brunei..duduk sana b…