Skip to main content

Bukan Lelaki Idaman

Entah kenapa cikangkuh jadi agak kekok bila ada lelaki ajak keluar makan dengan harapan dapat buka hati cikangkuh semoga ada ruang untuk dia..
Lagi kekok bila sebenarnya cikangkuh just try nak tengok boleh get along ke tak hati ni..tapi..jadi lain..dah la kekok..lepas tu rasa tak berapa selesa..lepas tu lama-lama jadi rimas bila mana dia hantar balik..dia teman naik lift..yes cikangkuh penakut..tapi kalau he send me home around 10pm kejadah pulak nak takut kan??
Kan ramai orang naik lift time tu??
Dan semakin menjadi-jadi rimasnya bila dah tahu phone cikangkuh rosak.. dia suruh pm dia kat FB sebab nak tau apa cikangkuh buat.. 
Okeh rimas !!!
 
Cikangkuh dah la jenis pemalas nak pm bagai..lepas satu..dia suh stop twitting with a guy pulak !!
Which guy??
Aeril?? Tengku Azral?? Ijan??
You never know how important they are in my life..bro kau baru sehari dua..nak kongkong aku macam tu tak boleh lah..
Aeril bukan all the time kat KL..a few weeks kat KL dah terbang pergi Brunei..duduk sana berbulan-bulan..
Tengku based on Singapore and JB bukan KL..so kalau di ada sini kira BONUS buat cikangkuh..
IJan??he is married man now !!
Cikangkuh cukup tak paham lelaki yang terasa tercabar dek 3 lelaki ni..
Kalau kau rasa aku ni kau punya..mohon nikah cepat..lepas tu apa-apa pun boleh buat sama-sama..
Kalau kau tak fight for it..there is thousand mans chase for me tau..
**kemain sampai riban bagai**
No..the point here is..
Kau nak aku..just fight for it..otherwise kau takkan mampu control aku pun..
Gitu...
Takat kau nak suruh aku punch card bila nak tdo..bila bangun..bila itu ini..alahai..zaman P Ramlee sangat..aku dah buat zaman dulu-dulu lagi dah..
Takat nak kata 
"belah dada kau operate hati kau"
 jangan lah nak cakap ngan aku..aku ni bukan boleh sangat..kang ade jugak aku rembt kapak sesapa pergi takek kat dada kau..

And pelisss la tak perlu nak cakap :
"saya tak boleh tidur kalau tak dengar suara awak"
So cliche..
Sebelum ada aku kau tak pernah tidur ke hape?? ke kau nak aku rakam suara aku membebel bagi kau dengar tiap-tiap malam?
Aku nak relax punya love story..tak payah over2 sangat..sebab nanti lepas kahwin banyak lagi masa nak buat itu ini..halal..suara aku pun halal nak bagi kau dengar tiap-tiap malam..
Dan yang paling pelik..ayat lelaki :
"Saya nak awak romantik-romantik dengan saya..baru saya suka"
Kalau apak aku dengar kau cakap macam tu..mau di parangnya kau..hahahha..zaman jahiliah aku dulu mungkinlah kot..sekarang zaman aku fikir islamic sikit..hhahahha
tak perlu..time dah kahwin nanti kau tak payah suruh..pandai lah aku nak romantik..pandai lah aku nak goda kau..menggiurkan kau..nak jemput nafsu kau meledak-ledak..mohon kau tak pengsan je la ya..
nak seksi? nak macam mana semua aku buat !!
**mohon jangan imagine aku begitu begini sekarang**
29 tahun..bukan pencarian tak pasti lagi yang ada dalam otak aku..yang ada sebuah tanggungjawab yang aku akan pikul dan laksanakannya bersama dengan kau yang bergelar suami..tapi kalau macam ni cara kau..seriau nak buat laki...
Harap dia baca..tpi tak pasti dia tau cikangkuh ade blog ke tidak..
Jangan sampai aku dah tak reply PM and DM kau sudah lah..kat situ lau dah patut tahu dan tafsirkan no more chances..
Penat cikngkuh bebel..walaupun sebenarnya menaip..hahahaha

Oh ya..sebelum ni FONT cik angkuh lain kan? tapi rasa macam serabai bila nak baca..so tukar pada Georgia..kemas dan mudah di baca..ingat nak tukar kat post body jek..sekali tertukar kat blockquote ni sekali..nak adjust dah tak pandai..nak baca code HTML ni memang amek masa tau..pening..so..korang suka yang lama ke yang ni??
**bajet macam ramai readers la kan**

Oky..nak bantai mengorok..mohon malam ni tak ada mimpi mamat muka sopak..seriau tengok dia balas-balas whatsapp and ambil berat pasal cikangkuh dalam mimpi..siap datang rumah bagai..mintak di jauhkan !!
Jangan datang even hanya dalam mimpi !!
Oh ya..ade lawak sekupang nak share..kopipes from twitter..mohon terasa..
*text*
Gf : text later k,syg nk mandi ni
Bf : abg pn nk mandi jgk, kita share towel ye syg
Gf : xbleh
Bf : npe?
Gf : nnt panau
Bf : erm
Mohon clash
TATA..SALAM

Comments

Popular posts from this blog

Project Bulan Puasa

Amboi..kemain..punya dah lama Cik Angkuh tak hapdet blog ni ya.. Nampak sangat jenis "kacang lupakan kulit"..terus melupakan asal usul gittew~~ So, hari ni nak cerita pasal projek baru.. Kesahnyaaaaa.. Ni, sempena Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi..rasanya sebulan lebih je lagipun kak non oiii.. Ni yang saja Cik Angkuh organized satu kerja amal untuk anak-anak yatim yang juga adalah Ahli-ahli Syurga..amin.. Project ni untuk share kegembiraan bersama dorang..al maklumlah..dorang anak yatim tak sesempurna kita yang ada mak bapak..yang berkeluarga yang duduk rumah sendiri..dorang ni tumpang rumah anak-anak yatim..reramai pulak tu kan.. So, projek baru ni Cik Angkuh namakan : "Project Baju Raya AidilFitri 143H" Projek ni menjemput semua kawan-kawan, kenalan FB, Twitter, Instagram yang mana readers-readers blog ni untuk sama-sama beramal jariah.. Boleh sedekahkan baju-baju terpakai korang yang mana masih elok tak lusuh, dalam keadaan baik la hendaknya..untuk di be…

Menantu Vs Mertua

Salam semua..lama sungguh tak update blog..
Actually one of my friend ada problem dengan mertua..
Susah nak cakap bab ni, Kakak sendiri tak merasa lagi..
Jodoh pun belum tahu siapa..apatah lagi mak mertua..

Banyak jenis mertua dan menantu ni..

Menantu Tak Duduk Diam :
Tangan tak pernah kering..buat itu ini..tak menyempat nak rehat..Kesian tengok..Mertua kalau ada menantu macam ni, segan lah sikit..kerah sekali anak2 perempuan awak tu ikut kerjasama sekali..
Jangan di biar anak orang tu kepenatan..dia pun manusia..Ni tak, anak2 perempuan elok melingkar kat living room..Tak pun duk la hadap hp dalam bilik di biar saja..Tak baik macam tu..
Menantu tu ada mak ayah juga..kalau mak ayah dia tengok anak dia tak duduk diam macam tu pun diorang susah hati..sakit pulak nanti..Jangan la kata "buat kerja sikit, tapi penat macam apa entah"..jangan sesekali !! Anak2 perempuan awak pun ada mertua, entah macamana agaknya dia kat rumah mertua dia, awak pun tak tahu..yang dia sampaikan semua …

Bermonolog Dengan Rindu !!

Duduk di birai katil, menyelak sedikit langsir biar ada ruang menjengah langit.. Langit kota walaupun nampak gelap..bermerah-merah menompok-nompok..mungkin kesan dari caj arusan elektrik untuk lampu lampu yang menerangi di seluruh kota..kawasan block rumah aku yang tinggi dan bersebelahan bukit menyebabkan angin sejuk menusuk ke tulang putih..sejenak mata mencari di mana sweater aku..capai dan pakai..sedikit hangat..kopi ku hirup perlahan..hangat..kipas tak berpasang..tapi sejuknya Allah maha tahu.. Sejak akhir-ahir ini jiwa seakan cepat di datangi sepi..cepat di landa keresahan..bukan sengaja tapi seolah ada yang tak kena..biarpun jenuh cuba berbaring melayan rasa, mata susah nak terpejam.. Biarpun di paksa-paksa, mimpi bagai benci menghadir di minda.. Ada rindu yang cuba menjengah hati..malas hendak di layan..biarkan rindu terus mengetuk pintu hati itu..jiwa menyampah pada rindu..selalu cuba datang mengganggu hati..kadang-kadang menjemput sekali air mata..sedangkan rindu selalu ber…