Skip to main content

Mengadu

Kalian pernah mengadu?? Kepada siapa kalian mengadu?? Aku juga selalu mengadu.. Sangat cliche jika aku katakan aku mengadu pada Allah.. Ya Dia memang tempat terbaik untuk mengadu.. Tapi tak perlu kita hebahkan.. kerana mampu saja menjadi riak.. bukan susah menjemput riak !! Bercakap sedikit seperti kita yang bagus juga menjemput riak !! Maaf..

Aku mengadu bukan pada manusia, yang mana aku tahu manusia mampu saja berpaling muka !! Mampu juga menjadi talam dua muka !! Ya, jangan mudah mengata orang, terkadang kita juga ada mengumpat manusia lainnya.. Semoga diampunkan dosa itu !!

Aku mengadu pada diary.. Ya, sedikit kelakar disitu, dimana wanita separa lelaki berhati keras dan berjiwa lasak seperti aku punya diary untuk ditulis.. Ketawalah kawan-kawan maya !! Ini peluang kalian untuk mentertawakan aku.. Tapi bukan setiap harinya aku menulis disitu.. Aku menulis hanya bila aku terasa ingin mengadu.. 

Aku bukan menulis dengan bahasa dan huruf biasa.. Aku cipta simbol dari A-z dan dari 0-10 yang mana simbol itu yang hanya aku memahaminya.. Cara ini pernah Hot satu ketika dulu.. Aku masih menggunakannya.. Diary adalah hati aku.. Ia adalah jiwa aku.. dan seperti kalian, aku juga punya rahsia !!

Jangan menafikan !! Terkadang kita memendam rasa.. Terkadang kita memujuk hati sendiri agar memadam rasa sakit.. Ya itu juga rahsia !! Merahsiakan rasa hati untuk menjaga hati lainnya..
Aneh bukan?? Kita biasanya selalu tidak adil pada hati sendiri !!

Dan diary menjadi tempat aku meluahkn rasa hati.. yang mana tidak seorang pun tahu.. Cukup aku tanam dalam buku !! Hanya Allah dan aku saja yang tahu !!

Semoga malam kalian tidak terisi dengan rahsia..
Selamat malam dan Salam..

Comments

Popular posts from this blog

Menantu Vs Mertua

Salam semua..lama sungguh tak update blog..
Actually one of my friend ada problem dengan mertua..
Susah nak cakap bab ni, Kakak sendiri tak merasa lagi..
Jodoh pun belum tahu siapa..apatah lagi mak mertua..

Banyak jenis mertua dan menantu ni..

Menantu Tak Duduk Diam :
Tangan tak pernah kering..buat itu ini..tak menyempat nak rehat..Kesian tengok..Mertua kalau ada menantu macam ni, segan lah sikit..kerah sekali anak2 perempuan awak tu ikut kerjasama sekali..
Jangan di biar anak orang tu kepenatan..dia pun manusia..Ni tak, anak2 perempuan elok melingkar kat living room..Tak pun duk la hadap hp dalam bilik di biar saja..Tak baik macam tu..
Menantu tu ada mak ayah juga..kalau mak ayah dia tengok anak dia tak duduk diam macam tu pun diorang susah hati..sakit pulak nanti..Jangan la kata "buat kerja sikit, tapi penat macam apa entah"..jangan sesekali !! Anak2 perempuan awak pun ada mertua, entah macamana agaknya dia kat rumah mertua dia, awak pun tak tahu..yang dia sampaikan semua …

Bermonolog Dengan Rindu !!

Duduk di birai katil, menyelak sedikit langsir biar ada ruang menjengah langit.. Langit kota walaupun nampak gelap..bermerah-merah menompok-nompok..mungkin kesan dari caj arusan elektrik untuk lampu lampu yang menerangi di seluruh kota..kawasan block rumah aku yang tinggi dan bersebelahan bukit menyebabkan angin sejuk menusuk ke tulang putih..sejenak mata mencari di mana sweater aku..capai dan pakai..sedikit hangat..kopi ku hirup perlahan..hangat..kipas tak berpasang..tapi sejuknya Allah maha tahu.. Sejak akhir-ahir ini jiwa seakan cepat di datangi sepi..cepat di landa keresahan..bukan sengaja tapi seolah ada yang tak kena..biarpun jenuh cuba berbaring melayan rasa, mata susah nak terpejam.. Biarpun di paksa-paksa, mimpi bagai benci menghadir di minda.. Ada rindu yang cuba menjengah hati..malas hendak di layan..biarkan rindu terus mengetuk pintu hati itu..jiwa menyampah pada rindu..selalu cuba datang mengganggu hati..kadang-kadang menjemput sekali air mata..sedangkan rindu selalu ber…

Project Bulan Puasa

Amboi..kemain..punya dah lama Cik Angkuh tak hapdet blog ni ya.. Nampak sangat jenis "kacang lupakan kulit"..terus melupakan asal usul gittew~~ So, hari ni nak cerita pasal projek baru.. Kesahnyaaaaa.. Ni, sempena Ramadhan yang bakal tiba tak lama lagi..rasanya sebulan lebih je lagipun kak non oiii.. Ni yang saja Cik Angkuh organized satu kerja amal untuk anak-anak yatim yang juga adalah Ahli-ahli Syurga..amin.. Project ni untuk share kegembiraan bersama dorang..al maklumlah..dorang anak yatim tak sesempurna kita yang ada mak bapak..yang berkeluarga yang duduk rumah sendiri..dorang ni tumpang rumah anak-anak yatim..reramai pulak tu kan.. So, projek baru ni Cik Angkuh namakan : "Project Baju Raya AidilFitri 143H" Projek ni menjemput semua kawan-kawan, kenalan FB, Twitter, Instagram yang mana readers-readers blog ni untuk sama-sama beramal jariah.. Boleh sedekahkan baju-baju terpakai korang yang mana masih elok tak lusuh, dalam keadaan baik la hendaknya..untuk di be…