Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Mata Aku Masuk Habuk

Kisah yang aku copy dari FB..sedikan tisu !!


Aku ingat lagi..
Orang panggil kau kucing batu, sbb kurap kt telinge kau dah keras mcm batu. Tapi aku tak kisah, sbb aku tahu kau kuat berjuang teruskan hidup. Mata kau due due bernanah, sebelah buta. Tp kau hebat. Pukul 5 pagi selalu nampak kau cari sisa makanan dlm tong sampah, bile dtg kucing jantan lain pandai je kau smbunyik dlm tu.
Aku ingat lagi..
Kau suke sangat kalau dpt mkn ayam. Aku kalau nampak kau kt bawah saje je aku x turun, aku panggil, aku campak ayam. Berlari kau pergi ambik, sesekali tgk kt aku. Kau paling suke tengkuk ayam. Sejak aku tahu, aku beli nasi bungkus lauk ayam je mesti aku cari tengkuk lebih, simpan utk kau.
Kau lah member aku !
Kau ajar aku utk jadi mcm kau. Kuat, walaupun dlm keadaan sakit, rebah, org kutuk org cerca mcm mana pun kita, kuat dan teruskan berjalan. Kau ajar aku erti kehidupan.
Ini hari, last kau bercakap last kau pandang aku. Even dlm keadaan sakit dan nak ditidurkan pun kau still nak jenguk mu…